Hai să-l ajutăm pe Dominik !

dominik

Dominik, un băiețel de doar 13 luni din Carei are nevoie de ajutorul nostru. Micuțul s-a născut cu o boală extrem de rară, numită atrezie esofagiană, de care suferă în medie, unul din 3.000 de nou născuți. 

Viața micuțului este un adevărat coșmar. Până la vârsta de două luni, copilul a fost internat la un spital din Cluj-Napoca unde a suferit cinci intervenții chirurgicale.

Problema nu s-a rezolvat, astfel că, acum câteva săptămâni micuțul a fost supus unei noi operații, de această dată la Debrețin (Ungaria).

„Acum unul dintre părinți e la spital cu cel mic unde mai are de stat câteva săptămâni pentru o nouă operație. Dacă totul merge bine, ultima. Dar până atunci sunt multe, foarte multe cheltuieli”, scriu reprezentanții Organizației ASIEE.

Cei care doresc să ajute familia o pot face în contul bancar:

Tasi Iosif Ștefan – RO 39BRDE310SV57798283100 – suma reprezintă: donație Dominik, sau pe conturile ASIEE în lei sau euro.

Cont LEI:

UniCredit Bank

IBAN:RO59BACX0000001175502000

Titular de cont: ASOC ÎMPREUNĂ EGYMASERT EGYESULET.

Cont EURO:

UniCredit Bank

IBAN:RO32BACX0000001175502001

Titular de cont: ASOC ÎMPREUNĂ EGYMASERT EGYESULET.

Totodată, se așteaptă și obiecte pentru licitații, respectiv implicarea firmelor.

Atrezia esofagiană este o malformație congenitală care apare la unul din 3.000 de nou născuți. În cazul acestei malformații esofagul (tubul care unește faringele cu stomacul) nu este un tub continuu, ci este întrerupt.

Suspiciunea este adesea dată de imposibilitatea de a hrăni copilul. O radiografie a toracelui și a abdomenului superior arată un capăt esofagian superior mărit plin cu aer.

Alte malformații ale inimii, rinichilor, scheletului și anusului ce pot însoți atrezia de esofag, se găsesc în 30% din cazuri și trebuie să fie diagnosticate sau eliminate prin evaluare clinică, ecocardiografie, radiografie abdominală cu ultrasunete și radiografii cu raze X.

Tratamentul este întotdeauna chirurgical.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.