Jandarmii, dascăli pentru o zi

jandarmi

Azi, 6 octombrie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Satu Mare a desfăşurat activităţi preventiv-informative la elevii claselor a V-a şi a VI-a ai Liceului cu Program Sportiv Satu Mare.

Activitatea s-a desfăşurat în baza acordului partenerial încheiat între cele două instituţii, proiect izvorât din preocuparea psihologului Timea Turtoi şi a conducerii şcolii, profesorul Dorel Ziman (director) şi Ligia Banciu (director adjunct), de a educa şi forma tânăra generaţie într-o societate non-violentă.

La întâlnirea cu jandarmii au participat atât psihologul şcolii gazdă, cât și profesorul Ramona Bandi.

Pentru început, oaspeții le-au explicat copiilor rolul Jandarmeriei în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, au detaliat şi prezentat misiunile acestora.

Apoi, discuţia a continuat cu sfaturile jandarmilor referitoare la modurile de comportare şi acţiune în diferite situaţii, iar la final s-au prezentat informații legate de violenţã în general.

Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să evite formele de violenţă şi modul corect de acțiune în cazul în care sunt martori sau chiar victimele unor comportamente agresive. Activitãţile s-au desfãşurat sub sloganul „Violența nu te face mai puternic!”.

Elevii au participat cu interes la momentele interactive prezentate de mr. Camelia Lucuţ şi lt. Cosmina Rob, iar la final, copiii le-au lansat jandarmilor o nouă invitaţie pentru alte activităţi comune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.