Expoziție dedicată unui fotbalist legendar. Despre cine este vorba (Video)

conferinta-udmr

puskas-ferenc

Medalia de aur câștigată la Jocurile Olimpice de la Helsinki (1952), tricoul, dar și alte peste 200 de obiecte personale ce i-au aparținut lui Puskas Ferenc (Ocsi), unul dintre legendele fotbalului mondial, vor fi expuse în perioada 22 octombrie-4 noiembrie la Muzeul de Artă din Satu Mare. Anunțul a fost făcut de către președintele Organizației Municipale a UDMR Satu Mare, primarul Kereskenyi Gabor, și de consilierul local Magyar Lorand în cadrul unei conferințe de presă susținută azi, 6 octombrie.

Expoziția va fi deschisă printr-un vernisaj ce va avea loc pe data de 22 octombrie, la ora 17.00.

„Pukas Ferenc, Ocsi sau Pancho, cum îi spuneau ungurii sau spaniolii, era un simbol atât el cât și echipa de aur cu care evolua. Această expoziție va începe în data de 22 octombrie și va fi deschisă vizitatoilor până în data de 4 noiembrie”, a declrat Kereskenyi Gabor.

La rândul său, Magyar Lorand, a declarat că la Muzeul de Artă vor fi expuse peste 200 de obiecte ce i-au aparținut marelui fotbalist.

„Cu această ocazie aducem în Satu Mare peste 200 de obiecte din viața fotbalistului și omului Puskas, atât din perioada cât a evoluat la Budapesti Honved cât și la Real Madrid. Aducem în Satu Mare medalia de aur obținută la Helsinki cu ocazia Jucurilor Olimpice din 1952. De asemenea, aducem tricourile sale de joc, dar și alte medalii și cupele pe care le-a câștigat”, a declarat Magyar Lorand.

Puskas Ferenc s-a născut la data de 2 aprilie 1927, a fost un fotbalist și antrenor maghiar. Puskas este considerat drept unul dintre cei mai mari fotbaliști ai secolului al XX-lea, fiind recunoscut în 1995 de IFFHS drept cel mai mare golgheter al secolului. A condus echipa națională de fotbal a Ungariei la cucerirea medaliei de aur la Jocurile Olimpice din 1952 și la un loc în finala Cupei Mondiale din 1954, pierdută în fața Germaniei cu scorul de 2-3.

De-a lungul carierei sale, Puskas a marcat 84 de goluri în 85 de selecții pe Ungaria, evoluând și de patru ori pentru Spania. A marcat 512 goluri în 528 de meciuri jucate în cariera sa.

În octombrie 2009, FIFA a anunțat introducerea premiului Puskas, acordat fotbalistului care a marcat „cel mai frumos gol” din ultimul sezon.

Puskas Ferenc s-a stins din viață în data de 17 noiembrie 2006.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.