Pataki Csaba: Clădirea administrativă a județului are un consum energetic imens (Video)

pataki-csaba

Palatul Administrativ din Satu Mare are un consum energetic imens, a declarat președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Pataki Csaba, în cadrul lansării cursului de formare în domeniul iluminatului public pentru membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare, care a avut loca zi, 5 octombrie, la Centrul Tehnologic, de Inovare și de Afaceri din Satu Mare.

„În cadrul Programului Operațional Regional există o axă dedicată eficientizării energetice a clădirilor publice. Și noi pregătim un proiect de a eficientiza clădirea administrativă a județului (Palatul Administrativ) care are un consum energetic imens, fiind construit în anii ’80, cu tehnologii din anii ’60 și ar fi cazul să fie eficientizat energetic. Astfel am avea pentru alte problematici mult mai multe fonduri”, a declarat șeful CJ.

Palatul Administrativ din Satu Mare este una dintre cele mai înalte clădiri din România. Construită în perioada 1972-1984, imensa clădire din beton era la acea vreme cea mai înaltă din ţară.

Palatul Administrativ a cărui arhitect a fost Nicoale Porumbescu din Iaşi, are 97 de metri înălţime şi suprafaţa de 12.000 de metri pătraţi.

În ţară există doar trei clădiri mai înalte decât cea din Satu Mare, şi anume: Sky Tower din Floreasca (137 metri), Tower Center International (sau Bucharest Tower Center) – 106,3 metri şi Casa Scânteii din Bucureşti – 104 metri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.