„Gânditorii” și „Star Trek”, la competiția „Eurotehnicus” din acest an

concurs1

concurs2

concurs3

Opt echipaje s-au înscris în acest an la competiția „Eurotehnicus”, concurs ce a fost lansat azi, 5 octombrie, la Extensia Satu Mare a Universității Tehnice Cluj-Napoca. Dintre oficialități, la eveniment au participat viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher și reprezentantul Instituției Prefectului, Ciprian Marița.

„Star Trek” și „Gânditorii” sunt doar două dintre cele mai interante nume pe care și le-au ales echipajele de elevi care participă la concursul „Eurotehnicus” din acest an.

În cadrul evenimentului de azi, echipajele au primit kit-urile necesare pentru realizarea proiectelor lor. Contravaloarea kit-urilor se ridică la aproximativ 250 de euro.

Dacă la prima ediție s-au înscris cinci echipaje de la școlile tehnice din județ, în această ediție competiția este mai strânsă, fiind înscrise opt echipaje, de la licee tehnologice din Satu Mare, Carei și Negrești-Oaș.

Obiectivul general al acestui proiect este de a creşte atractivitatea profilelor tehnice ale sistemului de învăţământ sătmărean în rândul tinerei generaţii, în special în domeniul industrial (electronică, electrotehnică, comunicaţii, automatizări etc.), foarte solicitate pe piaţa muncii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.