Sătmărenii, invitați să aprindă „Un Milion de Stele”

foto

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare se alătură pentru a 8-a oară acțiunii internaționale de solidaritate „Un Milion de Stele”. Scopul acestei acțiuni este exprimarea și întărirea solidarității pentru persoanele în vârstă.

În data de 14 octombrie, de la ora 17.30, organizatorii invită cât mai multe persoane să aprindă o candelă pe Aleea „Corneliu Coposu”, la Carei la „Monumentul Ostașului Român”, la Baia Mare în centrul vechi sau la Sighetu Marmației, pe platoul din fața Restaurantului „Curtea Veche”.

Unul din cele mai importante domenii de activitate a Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare este îngrijirea bolnavilor la domiciliu.

În județele Satu Mare și Maramureș funcționează 11 centre Caritas care asigură îngrijire medicală și socială pentru vârstnici din 35 de localități. În fiecare an Organizația Caritas oferă sprijin și nădejde pentru peste 500 de persoane în vârstă. Prin participarea la evenimentul de solidaritate „Un Milion de Stele” și prin achiziționarea unei candele la fața locului, sătmărenii sprijină funcționarea centrelor Caritas de îngrijire a persoanelor la domiciliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.