Cei mai tari la reciclare, au câștigat o excursie (Foto)

Cu ocazia „Zilei Mondiale a Curățeniei” s-a lansat competiția „Cel mai tare la reciclare” organizată în parteneriat cu Instituția Prefectului, Inspectoratul Școlar Județean, Unitățile Administrativ Teritoriale și agenții economici autorizați pe colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile.

Scopul acestei competiții a fost minimizarea cantităților de deșeuri de la depozitul ecologic al județului Satu Mare prin impulsionarea colectării selective a acestora la nivelul întregii comunități.

Finala competiției „Cel mai tare la reciclare” s-a desfășurat în cadrul evenimentelor ecologice „Ziua Europeană fără maşini” şi „Ziua Mondială a Curăţeniei” în 24 septembrie la Mărtinești.

Câștigătorii competiției din anul școlar 2015-2016 au fost recompensați cu premii substanțiale. Echipajele ocupante ale locurilor I, II, III la cele două concursuri din cadrul programului „Cel mai tare la reciclare”, „Şcoala Anului” şi elevii voluntari implicaţi în activităţile de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile, au participat alături de organizatori la o excursie oferită ca premiu la Vasarosnameny (Ungaria), în perioada 30 septembrie-2 octombrie, asigurată de CCR Logistics Systems RO.

Participanții, ghidați în timpul excursiei de Uray Karoly de la sediul Sistemul de Gospodărire a Apelor Vasarosnameny au petrecut clipe de neuitat atât în timpul deplasării cu vaporul pe Tisa cât și cu ocazia vizitării unor expoziții cu trofee de vânătoare la Hotelul „Hunor” din localitate.

De asemenea, participanții s-au bucurat de momente speciale vizitând Parcul Natural Szatmar-Bereg din Kisar, Castelul Vay din judetul Szabolcs-Szatmar-Bereg. Excursia s-a finalizat cu o binemeritată relaxare la Băile Termale și Wellness Szilva din Vasarosnameny.

Această acțiune a constituit și o metodă de apreciere a programului „Cel mai tare la reciclare”, astfel toți participanții au primit chestionare de evaluare.

Acestea conțin sugestii și propuneri de îmbunătățire care vor fi folosite atât la următoarea ediție a programului cât și la acțiunile de educație ecologică ce vor fi organizate.

?
?
?
?

excursia3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.