Suspiciuni de natură penală la modernizarea parcărilor. Ce spune Kereskenyi Gabor

parcari

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor spune că au apărut câteva suspiciuni de natură penală cu privire la lucrările de modernizare a celor 17 parcări din municipiul Satu Mare. Edilul susține că aceste contracte ar fi fost date cu încredințare directă unei anumite firme, valoarea totală a lucrărilor ridicându-se la aproximativ 1.700.000 de euro.

„Într-adevăr, așa cum știți, au fost făcute 17 parcări date cu încredințare directă de până la 100.000 de euro fiecare, deci în jur de 1.700.000 de euro s-au dat cu încredințare directă la o anumită firmă. Sunt deja, din păcate, suspiciuni și sunt demarate și unele investigații de natură penală”, spune primarul Kereskenyi Gabor.

La rândul său, viceprimarul Adrian Albu a declarat că din cauza acestor suspiciuni care țin de legalitatea unor contracte încheiate de vechea administrație, parcările din Micro 17 și Carpați II nu se vor mai face în acest an.

„Dintr-un motiv care ține de legalitatea unor contracte începute pe vremea fostei administrații și pe care ar fi trebuit să le ducem noi la capăt, parcările din Micro 17 și din Carpați II nu se vor mai face în cursul acestui an. Explicația este simplă. Anumite persoane din Primărie au considerat că nu sunt încheiate în condiții de deplină legalitate, am cerut și de la ANAF un punct de vedere care a fost în aceeași idee. și atunci am anulat aceste contracte, urmând ca în toamna acestui an să hotărâm care parcări le facem”, spune Albu.

Edilul a mai adăugat și faptul că, în aceste zile se va face o analiză cu privire la modernizarea parcărilor, urmând să se organizeze o licitație la care să poată participa cât mai multe firme din domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.