Satu Mare, premiat la Gala de Excelență în Administrație

centru

Municipiul Satu Mare a primit două premii în cadrul Galei de Excelență în Administrație.ro, eveniment ce a avut loc în data de 29 septembrie la Poiana Brașov.

La capitolul „Premiul de excelență pentru cele mai importante proiecte de investiții în infrastructură”, municipiul Satu Mare a fost premiat pentru proiectul „Centrul Tehnologic, de Inovare și de Afaceri”.

Proiectul a fost finanţat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în calitate de unitate de management şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de organism intermediar prin Programul Operaţional regional 2007-2013.

În cadrul proiectului s-a realizat renovarea și mansardarea clădirii fostei Școli nr. 13, s-au creat zece spaţii destinate închirierii pentru desfăşurarea activităţilor de producţie şi de prestări servicii precum şi a unei săli de conferinţe şi a unei săli de întâlniri şi negocieri. De asemenea, Centrul tehnologic de inovare și de afaceri are 20 de locuri de parcare. Centrul este dotat cu mobilier necesar desfăşurării activităţilor şi cu aparatură de birotică.

Valoarea totală a proiectului a fost de 3.916.551,92, din care 1.387.66,77 finanţare nerambursabilă, TVA inclus. Suprafaţa totală construită este de 909,70 mp.

De asemenea, municipalitatea a primit un premiu și la capitolul „Cele mai importante proiecte de investiție în educație”, pentru proiectul „Implementarea măsurilor de eficiență energetică la Școala cu clasele I-VIII Avram Iancu din municipiul Satu Mare”.

Obiectivul acestui demers a fost reabilitarea și eficientizarea din punct de vedere energetic a clădirii Școlii cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Satu Mare, prin modernizarea întregului sistem de încălzire și izolarea pereților exteriori a imobilului. Valoare totală a proiectului a fost de 2.114.797,76 lei din care valoarea totală eligibilă reprezintă suma de 1.659.106,43 lei.

În cadrul proiectului au fost înlocuite ferestrele din lemn cu tâmplărie PVC, ușile de la intrare cu uși noi termoizolatoare și a fost izolat podul școlii. De asemenea, au fost înlocuite corpurile de încălzire și s-a izolat termic partea exterioară a clădirii.

Proiectul a presupus și dotarea școlii cu echipamente IT, materiale didactice și mobilier. Este vorba despre: calculatoare, laptop-uri, mese pentru calculatoare, scaune ergonomice, microscop binocular, truse pentru laboratoare (biologie, fizică), planșe pentru cabinetul de geografie, etc.

La aceeași gală, orașul Negrești-Oaș a primit premiul de excelență pentru Centrul Multicultural.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.