Proiectul Centurii Sătmarului, în linie dreaptă. Vezi ce contract a semnat CNADNR-ul

Centura

CNADNR a semnat vineri, 30 septembrie, contractul de servicii „Supervizarea construcției Variantei de Ocolire a Municipiului Satu Mare”.

Finanțarea acestui contract este din fonduri UE (POIM), în proporție de 75% și de la Guvernul României, în procent de 25%. Valoarea totală a contractului este de 2.832.012,65 lei fără TVA.

Durata contractului este de 51 luni și a fost atribuit prin licitație deschisă firmei S.C. CONSITRANS S.R.L.

În ședința de săptămâna trecută a Colegiului Prefectural, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Radu Bud, a declarat că sunt șanse mari ca lucrările la centură să înceapă până la sfârșitul anului.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime de 13,572 km. Proiectul prevede un tronson de 5,6 km cu două benzi, cu o lățime de 10 metri, și unul de 7,972 km, cu o lățime de 18,5 metri.

Totodată, se vor construi și două noduri rutiere precum și cinci poduri și pasaje. Investiția trebuie realizată în decurs de un an de la începerea lucrărilor.

Centura municipiului Satu Mare își va începe traseul din DN 19A, de la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece pârâul Homorodul Vechi, calea ferată Oradea-Halmeu și se va intersecta cu DN19.

La această intersecţie va fi amenajat un pasaj superior și o intersecţie la nivel.

În proiectul variantei de ocolire a municipiului Satu Mare este prevăzut și un pod cu lungimea de 640,85 metri care va traversa râul Someş, după care drumul va intersecta DN 19A (aici va fi amenajată o intersecție de tip girație).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.