Percheziții la mafia alcoolului. Două persoane au fost reținute

alcool

Polițiștii de la investigarea criminalității economice beneficiind de sprijinul de specialitate al DIPI și Direcției de Operațiuni Speciale – IGPR, au efectuat azi, 3 octombrie, 11 percheziții domiciliare pe raza județului Satu Mare, la locuințele a patru persoane bănuite că ar fi implicate în deținerea și comercializarea alcoolului și controale economice la sediile a zece societăți comerciale.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizați 1.200 de litri de alcool și produse intermediare, din care 680 de litri de alcool cu o concentratie de 96% și 520 de litri de băuturi spirtoase.

În același context au mai fost aplicate zece sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării alți 69 de litri de băuturi spirtoase precum și suma de 897 de lei.

Din primele cercetări rezultă că băuturile spirtoase erau produse într-un depozit aparținând unei societăți comerciale din Satu Mare, prin diluarea alcoolului de concentrație 96% și prin adăugarea unor coloranți si arome diferite, după care produsul rezultat se comercializa prin intermediul celor zece societăți comerciale supuse controalelor.

Față de doi dintre administratorii societăților comerciale implicate, s-a luat măsura rețineri pentru o perioada de 24 de ore, urmând a fi prezentați judecatorului de drepturi si libertăți cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Un Comentariu la "Percheziții la mafia alcoolului. Două persoane au fost reținute"

  1. Pingback: Judecătorii prea blânzi cu mafia alcoolului. Vezi ce au decis (Foto) | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.