Judecătorii au decis. Cinci ani de pușcărie pentru un contrabandist ucrainean

instanta

Instanța a decis condamnarea definitivă la cinci ani de închisoare a cetățeanului ucrainean, care a fost depistat de către polițiștii de frontieră, în anul 2013, în timp ce încerca să introducă în țară 276 baxuri cu țigări, cu sprijinul unor conaționali și cetățeni români. De asemenea, a fost instituit sechestru asigurator, pentru recuperarea prejudiciului, asupra mai multor autovehicule aparținând inculpaților.

În luna septembrie 2016, la Curtea de Apel Oradea s-a judecat cauza penală privind implicare mai multor cetățeni români și ucraineni într-un caz de contrabandă. Astfel, instanța de judecată a emis o sentinţă definitivă şi irevocabilă, de condamnare a cetăţeanului ucrainean Vasyl S., la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Pe parcursul procesului, instanța a stabilit faptul că bărbatul a cumpărat și colectat pe teritoriul Ucrainei, țigări de contrabandă, pe care le-a introdus ilegal în România și vândut unor cetățeni români.

Totodată, cinci cetăţeni români şi un ucrainean, care au preluat şi comercializat ţigările provenite din contrabandă au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 1 şi 3 ani de închisoare cu suspendare.

Prin sentinţa penală definitivă şi irevocabilă persoanele implicate în activitatea de contrabandă au fost obligate să plătească Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice suma de 3.585.500 lei, reprezentând prejudiciul adus statului prin introducerea ilegală a ţigărilor în ţară.

Instanţa de judecată a dispus și instituirea sechestrului asigurator, în vederea recuperării prejudiciului, asupra a două autoturisme, o autoutilitară şi un autoturism de teren, aparţinând inculpaţilor.

Reamintim că în data de 30 august 2013, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş au depistat şase cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 20 şi 41 de ani, care au încercat să introducă ilegal în ţară 276 de baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană, care conţineau cantitatea de 137.990 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 1.225.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În activitatea de contrabandă au fost implicaţi şi cetăţeni români care aveau diferite roluri privind transportul, preluarea, distribuirea şi vânzarea ţigărilor.

Astfel, în luna ianuarie 2014, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a şapte persoane, cetăţeni români şi ucraineni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.