Ioana Cheregi, cea mai bună actriță. Vezi unde a fost premiată

ioana-cheregi

Ioana Cheregi, actrița Teatrului de Nord Satu Mare a câștigat premiul la categoria „Cea mai bună actriță” în cadrul Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea, eveniment ce s-a desfășurat în perioada 25 septembrie-2 octombrie în orașul de pe Crișul Repede.

Actrița Teatrului de Nord a câștigat premiul pentru rolul „O femeie” din spectacolul „Autobahn”, de Neil LaBute.

La aceeași categorie, alături de Ioana Cheregi au mai fost nominalizate și Ioana Iacob, de la Teatrul German de Stat Timişoara, pentru rolul „Magda”, din spectacolul „De fapt e frumos” (de Volker Schmidt) și Ana Ciontea, de la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, pentru rolurile „Vânzătoarea”, „Femeia elegantă”, „Doamna de la ghişeu” din spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, după un roman de Mark Haddon.

Juriul ediţiei a XXII-a a Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea a fost format din: Mircea Morariu (preşedintele juriului), Ion Paron şi Alexa Visarion.

Actrița Teatrului de Nord s-a născut în Aleșd (județul Bihor) și a absolvit Universitatea de Arte Târgu Mureș în 2012, la specializarea „Artele spectacolului”, iar în perioada 2012-2014 a urmat cursuri de masterat în cadrul aceleiași instituții.

Începând din 2009, Ioana Cheregi a jucat în mai multe piese dintre care amintim: „Visul unei nopți de vară” (W. Shakespeare), „Nevestele vesele din Windsor” (W. Shakespeare), „Contra iubirii” (Esteve Soler), „Ivan Turbincă” (după Ion Creangă), „Autobahn”, etc.

În vara acestui an, Ioana Cheregi a fost desemnată „Cea mai bună actriță”, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Atelier din Baia Mare.

Un Comentariu la "Ioana Cheregi, cea mai bună actriță. Vezi unde a fost premiată"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.