O treime din dotările pompierilor, îmbătrânite. Satu Mare pe lista lui Arafat

arafat

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat spune că în jur de 35% dintre echipamentele pompierilor au peste 30 de ani vechime. Pe lista lui Arafat sunt și echipamente ce se află în dotarea ISU „Someș” Satu Mare.

„Dotările care vin acum încep să înlocuiască componenta care este peste 30 de ani vechime. Continuarea acestor dotări, anul acesta și anul viitor, ne va ajuta să eliminăm partea respectivă și să începem să coborâm cu vechimea parcului auto și a echipamentelor de intervenție”, a declarat Arafat, șef al Departamenului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI.

Secretarului de stat i-au fost prezentate cinci autospeciale pentru stingere de mare capacitate, zece autocamioane de intervenție și 31 de echipamente pentru încărcarea aparatelor de respirat, achiziționate prin proiectul „Răspunsul eficient salvează vieți II”.

Potrivit lui Arafat, aceste autospeciale vor completa parcurile auto ale ISU din județele: Arad, Dâmbovița, Neamț, Satu Mare, respectiv al Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă din Boldești.

Aceasta reprezintă prima etapă a proiectului prin care, până la 31 mai 2017, vor mai fi cumpărate și alte autospeciale cu echipament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.