Harta dezvoltării economice în România. Satu Mare, sub media națională

harta

Potrivit unui studiu realizat de Sociollogica, între 2000 și 2016 PIB-ul județului Satu Mare a crescut cu o valoare sub media națională. În aceeași situație sunt și alte 16 județe din țară.

Există șase județe unde, PIB-ul a crescut cu o valoare peste media națională. Este vorba de Ilfov, Cluj, Timiș, Prahova, Constanța și Dâmbovița. În această categorie intră și municipiul București.

De asemenea, există 11 județe care sunt într-o pierdere de viteză doar pentru perioada post-aderare (între 2000 și 2006 aveau creștere peste media națională) și care, datorită performanței economice slabe din ultimii ani, sunt sub media națională când vine vorba de dezvoltarea pe toată perioada 2000-2016.

Cele 11 județe sunt marcate cu albastru pe harta atașată articolului nostru. Cele care au înregistat întotdeauna o creștere sub media națională, sunt marcate cu roșu; cele care au avut tot timpul creștere peste medie în galben; cele în crem (Timiș, Alba, Sibiu, Brașov, Maramureș, Iași, Giurgiu și Călărași) au fost ba sub medie ba peste medie, în funcție de interval, dar au per total o creștere a PIB-ului peste media națională între 2000 și 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.