La vânătoare de mașini abandonate. Au fost ridicate trei autoturisme

masinile

În cursul zilei de marți, 27 septembrie, Poliţia Locală în colaborare cu cei de la ADP au ridicat de pe domeniul public trei mașini, acestea fiind ulterior depozitate într-un spaţiu special amenajat în acest scop.

Totodată, în perioada 20-27 septembrie, poliţiştii locali au identificat încă 11 autovehicule care sunt abandonate în diverse locaţii din municipiul Satu Mare (ex.: Bld. Muncii, Aleea Proiectantului, str. Rodnei, str. Amaţiului), fiind aplicate somaţii prin care se solicită deţinătorilor să le ridice de pe domeniul public în termen de zece zile.

În conformitate cu legislația în vigoare, refuzul proprietarului sau al deţinătorului legal al vehiculului de a se conforma somaţiei este sancţionat cu amendă de la 1.000 la 2.000 de lei, fără posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în termen de 48 de ore de la luarea la cunoştinţă a procesului verbal de sancţionare contravenţională, vehiculul urmând a fi trecut în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale, ridicat de pe domeniul public şi vândut sau predat unei unităţi de colectare şi valorificare a deşeurilor.

De asemenea, mașinile fără număr de înmatriculare sau alte marcaje oficiale vor fi considerate că nu au stăpân, fapt pentru care acestea vor trece de drept în proprietatea unităţii administrative-teritoriale după parcurgerea demersurilor legale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.