Mall-ul NEPI, blocat. Vezi dezvăluirile unui consilier local

nepi

dsc_0570

Consilierul municipal PSD, Silviu Sumlas, a lansează acuze grave, susținând că anumite grupuri de interese încearcă să submineze economia locală. În cadrul unei conferințe de presă susținută azi, 28 septembrie, Sumlas s-a referit la faptul că există interese pentru blocarea proiectului Mega Mall de pe Drumul Careiului.

„Este vorba despre proiectul imobiliar al celor de la NEPI, este vorba despre un Mega Mall, amplasat pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare și care se pare că deranjează anumiți oameni care deocamdată se pare că reușesc să bage bețe în roate acestui proiect”, a subliniat Sumlas.

Acesta a declarat că săptămâna trecută, în data de 22 septembrie, a avut loc o licitație publică deschisă cu strigare prin care Primăria Satu Mare a scos la vânzare o suprafață de 20 de metri pătrați de teren situat pe Drumul Careiului.

Potrivit lui Sumlas, terenul scos la licitație este situat în cei 2.000 de metri pătrați ai celor de la NEPI, în locul unde ar urma ca aceștia să facă investiția. De asemenea, Sumlas a dezvăluit că un sătmărean a oferit 1.003 euro pe metru pătrat, câștigând astfel licitația. Deci, persoana respectivă a cumpărat cei 20 de metri pătrați de teren cu aproximativ 20.000 de euro.

Toată afacerea are și o parte negativă, susține Sumlas, având în vedere că terenul respectiv nu este ieșit din indiviziune, adică, nu se poate stabili concret în care zonă a suprafeței de 2.000 de metri pătrați se află.

Sumlas spune că, în perioada următoare cel care a cumpărat terenul va vrea ieșirea din indiviziune, procedeu care va dura ceva timp. Potrivit lui Sumlas, cel puțin în perioada în care vor dura aceste formalități, cei de la NEPI nu vor putea începe investiția pentru că nu se știe exact unde se află acei 20 de metri pătrați în parcela mare de 2.000 de metri pătrați.

„PSD trage un semnal public de alarmă și cerem primarului să nu se lase intimidat de unele persoane și să continue cu NEPI. Anumiți angajați din Primăria Satu Mare au aurgumentat că orașul a avut de câștigat primind 20.000 de euro pe un teren de 20 de metri pătrați, dar nu spun că orașul Satu Mare poate pierde o investiție de 40 de milioane de euro, cât cotă proiectul NEPI. Unii angajați din Primăria Satu Mare pot face în așa fel încât investiția să fie amânată sau chiar anulată, lucru ce i-ar afecta pe toți sătmărenii. Singurul care poate remedia această problemă este primarul”, spune Silviu Sumlas.

Un Comentariu la "Mall-ul NEPI, blocat. Vezi dezvăluirile unui consilier local"

  1. Pingback: Cazul Mall-ului NEPI, în atenția procurorilor (Video) | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.