Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de indemnizația de șomaj

ajofm

Absolvenții promoției 2016 pot beneficia de indemnizație de șomaj, dacă în termen de 60 de zile de la absolvire s-au înregistrat la agenția pentru ocuparea forței de muncă din raza de domiciliu sau reședință.

Indemnizația de șomaj pentru absolvenți: se acordă la cerere, pe o perioadă de 6 luni, este o sumă fixă, se acordă lunar.

Indemnizația de șomaj se acordă de la data expirării perioadei de 60 de zile de la absolvire, în cazul în care nu au reușit să-și găsească un loc de muncă, sau la data absolvirii școlilor speciale pentru persoane cu handicap.

Data absolvirii este data de întâi a lunii următoare celei înscrise pe diplomă sau, după caz, pe certificatul de studii eliberat de către instituția de învățământ, dacă în cuprinsul acestora nu se specifică în mod expres o anumită dată de absolvire.

Indemnizația poate fi solicitată în cel mult 12 luni de la data absolvirii. Se acordă o singură dată, pentru fiecare formă de învățământ absolvită iar cuantumul acesteia reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referință în vigoare (500 lei).

Pentru a beneficia de ajutor de șomaj absolvenții se vor prezenta la AJOFM Satu Mare sau punctele teritoriale cu următoarele documente: copie act de identitate; adeverință medicală din care rezultă că este apt pentru muncă; adeverință de la finanțe și diplomă sau certificat de absolvire.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.