Bătrânii, învățați cum să se ferească de hoți și de șmecheri

foto-4

Săptămâna Prevenirii Criminalităţii a continuat la Satu Mare astăzi, 28 septembrie, cu acţiuni de prevenire a furturilor din locuinţe şi a înşelăciunilor.

O primă activitate a avut loc la Centrul de Zi „Speranţa” al Organizaţiei „Caritas” Satu Mare, unde poliţişti s-au întâlnit cu persoane de vârsta a treia.

Tema întâlnirii a fost de interes pentru toţi cei prezenţi, aceştia recunoscându-şi vulnerabilităţile asociate vârstei şi singurătăţii, în anumite cazuri, dar şi obiceiului de a avea bani lichizi în casă și bijuterii adunate de-a lungul anilor.

Poliţiştii i-au îndemnat şi i-au încurajat să se ferească de furturi şi de posibilele înşelăciuni cărora le-ar putea cădea victime, oferindu-le sfaturi şi exemple concrete.

Activităţile preventive au continuat apoi în judeţ, unde Caravana Prevenirii furturilor, a ajuns în comunele Odoreu, Botiz, Medieşu Aurit şi Vama.

Poliţiştii din comunele respective s-au mobilizat împreună cu colegii lor veniți de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, au interacţionat cu cetăţenii şi au distribuit materiale informativ-preventive din care oamenii să poată învăţa câteva metode eficiente de autoprotecţie a bunurilor personale şi a locuinţelor.

O întâlnire specială în cadrul Caravanei Prevenirii a fost organizată în curtea Şcolii Gimnaziale din Medieşu Aurit, unde elevii de gimnaziu au aflat care sunt informaţiile postate pe reţelele de socializare ce îi pot face vulnerabili în faţa hoţilor din locuinţe.

Peste 400 de persoane au fost informate cu acest prilej în cele patru comune vizitate de poliţişti, acţiunea fiind apreciată atât de cetăţeni, cât şi de autorităţile locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.