Cum e viața dincolo de gratii? Elevi în vizită la penitenciar

penitenciar

Penitenciarul Satu Mare a fost azi, 26 septembrie, gazda evenimentului cu tema „Prevenirea delincvenţei juvenile” din cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ). Activitatea, ajunsă la cea de-a XI-a ediţie este organizată la nivel naţional şi se bucură de suportul şi colaborarea unor instituţii sau organizaţii locale.

Elevi ai Colegiilor „Ion I. C. Brătianu” şi Economic însoţiţi de cadre didactice şi reprezentanţi ai Serviciului de Probaţiune, CPECA şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare au avut posibilitatea să stea de vorbă cu trei deţinuţi încarceraţi în Penitenciarul Satu Mare. Aceştia şi-au descris cariera infracţională, factorii care i-au determinat să comită infracţiuni şi au răspuns întrebărilor şi curiozităţilor elevilor.

În selecţionarea deţinuţilor care au stat de vorbă cu elevii s-a avut în vedere conduita acestora, implicarea în activităţile educaţionale şi nu în ultimul rând infracţiunile comise – lipsire de libertate, legea circulaţiei şi comercializarea de produse etnobotanice.

Șeful Biroului Educaţie din cadrul Penitenciarului Satu Mare, le-a prezentat elevilor parcursul execuţional al pedepsei unui deţinut de la intrarea în penitenciar până la momentul punerii în libertate.

La finalul întâlnirii elevii au mărturisit că vor fi mai atenţi pe viitor cu întreaga lor conduită, pentru că şi-au dat seama că graniţa dintre libertate şi lipsa acesteia este una foarte fragilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.