Angajații din penitenciare se revoltă. Se pregătesc proteste și la Satu Mare

penitenciar

Luni, 26 septembrie, sindicatele din penitenciarele din toată țara încep mișcările de protest. Potrivit calendarului de acțiuni stabilit de sindicaliști, protestul de la Satu Mare va avea loc la data de 12 octombrie.

Revendicările angajaților din penitenciare vizează „îmbunătățirea condițiilor de muncă, angajarea unui număr suficient de personal, eliminarea inechităților salariale și demiterea ministrului Justiției pentru incapacitate profesională”.

„Personalul din penitenciare lucrează în aceleași condiții pe care ministrul Justiției le deplânge în ceea ce-i privește pe deținuți. Cu toate acestea nu există un plan concret de îmbunătățire a condițiilor de lucru pentru personal, deși ANP s-a angajat la aceasta prin Acorduri Colective succesive. În prezent, se înregistrează la nivelul sistemului penitenciar un număr de 1,5 milioane ore suplimentare efectuate de către personal, foarte multe dintre acestea fiind imposibil de recuperat datorită deficitului de personal de 8.000 de angajați, estimat de către ANP prin raportare la standardele de personal oficiale”, susțin sindicaliștii din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

De asemenea, sindicatele din penitenciare vor să acționeze în judecată Guvernul pentru recuperarea sumelor de bani datorate.

Protestul de la Penitenciarul Satu Mare a avea loc în data de 12 octombrie. Tot atunci se anunță proteste și în Penitenciarele de Minori și Tineri Bacău, cel din Bistrița, Penitenciarul Spital Dej și în Penitenciarul Slobozia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.