Sărbătoarea pălincii, în centrul Sătmarului

Șase producători din județ au ales să-și prezinte produsele la Festivalul Pălincii de la Satu Mare, eveniment organizat azi, 24 septembrie pe Platoul din Piața 25 Octombrie. În deschiderea festivalului, pe scenă au urcat formația de dans german „Gemeinsam” și Maria Tripon, după care a urmat premierea celor mai reușite pălinci.

La eveniment au participat și președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, vicepreședintele Ionuț Rus, subprefectul Altfatter Tamas, deputații Romeo Nicoară, Ovidiu Silaghi și Erdei D. Istvan.

„În anii care urmează vom duce festivalul mai aproape de pălincii. Eu aș vreau puțin să redinamizăm acest festival. Poate că dacă mergem acolo, la fața locului, și vedem cum se face pălinca, ce înseamnă procesul de fermentație al acestui produs poate că vom dinamiza și viața din jurul pălinciilor”, a declarat Pataki.

Sărbătoarea pălincii continuă în această după-amiază cu spectacolele susținute de Ansamblul „Doruri Sătmărene”, „Ceatăra” din Carei, Petrică Mureșan, Cristian Pomohaci și Ionuț Fulea.

festival1

festival2

festival3

festival4

festival5

festival6

festival7

festival8

festival9

festival10

festival11festival1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.