Accident în lanț provocat de un șofer beat criță. Bărbatul a fost reținut

accident

Un accident soldat cu pagube materiale însemnate a avut loc joi, 22 septembrie, pe strada Victoriei din Negrești-Oaș. Șoferul vinovat de producerea accidentului se afla sub influența băuturilor alcoolice, acesta având o concentrație de 1,34 mg/l alcool în aerul expirat. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Sosiţi la locul accidentului, poliţiştii au constatat faptul că un bărbat de 45 de ani din Negreşti-Oaş, aflat la volanul unei mașini nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de autoturismul din faţa sa, condus regulamentar de o femeie în vârstă de 64 ani, acroşându-l în partea din spate.

În urma impactului acesta a fost proiectat într-un alt autoturism, care circula în aceeaşi direcţie de deplasare.

Întrucât șoferul mașinii care a provocat accidentul, emana o puternică halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, acesta indicând o valoare de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul orăşenesc Negreşti-Oaş unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge, pe cea de-a doua a refuzat-o.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul figurează cu permisul de conducere reţinut, astfel că nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi având permisul de conducere reţinut. Pe numele şoferului a fost emis mandat de reţinere pentru 24 ore, fiind încarcerat la arestul IPJ, Satu Mare, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.