Mărtineștiul „invadat” de militari. Desfășurare de forțe pe malul Someșului (Foto&video)

200 de militari din patru țări (România, Ucraina, Slocacia și Ungaria) au participat în aceste zile la tabăra de instrucție din cadrul operațiunii Blonde Avalanche. Tabăra a fost stabilită pe malurile Someșului, în apropierea localității Mărtinești.

După pregătirile care au durat câteva zile, timp în care militarii au construit două poduri peste Someș, dar și mai multe podețe, în cursul acestei zile (azi, 22 septembrie) s-au organizat mai multe exerciții practice care vizau procedurile de intervenție în caz de dezastre naturale.

Podurile construite de militari au fost atât de tainice încât au rezistat și la trecerea camioanelor.

De asemenea, militarii au efectuat și exerciții cu bărcile pe Someș, după care au consolidat digul de pe malul râului pentru a face față puhoiului de ape în cazul unor eventuale inundații.

După demonstrațiile practice care au ținut mai multe ore, a urmat ceremonia de închidere, în cadrul căreia mai mulți militari au fost înaintați în grad.

Exerciţiul se desfăşoară anual în baza Legii nr. 583 din 2002, pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României, Guvernul Republicii Slovace, Cabinetul de Miniştri al Ucrainei şi Guvernul Republicii Ungare, semnat la Budapesta, la 18 ianuarie 2002.

martinesti1

martinesti2

martinesti3

martinesti5

martinestri4

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.