Secția de Oncologie a Spitalului Județean, modernizată (Foto)

S-au finalizat lucrările de renovare pe Secția de Oncologie – spitalizare zi a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare. Au fost renovate saloanele dar și grupurile sanitare. Totodată, au fost achiziționate fotolii speciale pentru administrarea citostaticelor.

„Am finalizat renovările pe Secția de Oncologie – spitalizare de zi! Mulțumim pacienților și colegilor pentru înțelegere și răbdare! Câteva imagini „după” și „înainte” de renovare. De departe, cea mai importantă realizare o considerăm înlocuirea paturilor cu fotolii speciale pentru administrarea citostaticelor”, spune Marcela Papici, managerul SJU Satu Mare.

Lucrările efectuate au constat în: recompartimentare spații din tâmplarie PVC; tencuieli, zugrăveli; reamenajare grupuri sanitare; intervenții la instalațiile de încălzire și electrice; montat pardoseală PVC, special destinată spitalelor.

În cadrul lucrărilor de recompartimenatre, s-a creat o rezervă pentru pacienții care necesită un timp de așteptare și de intervenție terapeutică mai îndelungat.

De asemenea, s-a amenajat un spațiu de așteptare pentru aparținători cu 40 de scaune, iar în sala de tratament au fost înlocuite paturile cu zece fotolii speciale de administrat citostatice.

În salonul de tratament a fost montat un televizor pentru pacienți urmând ca în viitorul apropiat să fie montat un TV și în sala de așteptare.

Valoarea totală a lucrărilor, în care sunt cuprinse și renovările și reamenajăriule din cadrul secției de Diabetologie, este de 254.000 de lei (din sursele proprii ale SJU).

Înainte de demararea lucrărilor de reabilitare, secția arăta deplorabil, cu faianța căzută, tavan degradat, pereți scorojiți și cu mobilier vechi.

oncologie3

oncologie2

oncologie1

oncologie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.