S-a terminat cu Mega Mall-ul NEPI. Foștii proprietari își cer terenurile înapoi

nepi

Doi sătmăreni, foști proprietari ai unei suprafețe de teren de 7.534 de metri pătrați, aflată chiar în locul în care cei de la NEPI doresc să construiască Mega-Mall-ul, își cer terenurile înapoi în instanță. Astfel, cel puțin temporar, construirea Mega Mall-ului este blocat, până la clarificarea situației juridice a terenurilor respective.

Cei doi sătmăreni au fost expropriați în 1999 de către Primăria Satu Mare, atunci când în zonă se dorea construirea unei săli polivalente. Având în vedere că în toți acești ani pe terenurile respective nu s-a construit absolut nimic, proprietarii își cer terenurile înapoi.

În consecință, Primăria a angajat un expert tehnic care a evaluat acele terenuri aproape la jumătate de milion de euro (444.500 de euro), bani pe care cei doi ar trebui să îi plătească municipalității pentru a putea reintra în posesia terenurilor. Proiectul de hotărâre cu privire la evaluarea acelor terenuri urmează a fi dezbătut în ședința extraordinară de azi, 20 septembrie a Consiliului Local, aleșii urmând să decidă dacă acceptă sau nu suma stabilită de către expertul tehnic.

Cu privire la Mega Mall-ul NEPI, primarul Kereskenyi Gabor spune că reprezentanții companiei nu au renunțat la această investiție și că urmează să vină la Satu Mare, în cursul zilei de miercuri, 21 septrembrie, pentru a vedea situația juridică a terenurilor unde se dorește să se facă construcția.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.