Executivul a aprobat banii pentru centura Sătmarului. Vezi când încep lucrările

Centura

Guvernul României a aprobat în ședința de luni, 19 septembrie, hotărârea pentru modificarea HG 1084/2012 privind indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare”. Astfel, guvernanții au alocat pentru construirea centurii Sătmarului 460.152.000 lei aferenți primului an și 270.249.000 lei pentru cel de-al doilea an.

Finanțarea centurii va fi asigurată de la bugetul de stat. Ordinul de începere a lucrărilor poate fi semnat după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial.

Varianta de ocolire a municipiului reședință de județ are o lungime de 13,572 km. Proiectul prevede un tronson de 5,6 km cu două benzi, cu o lățime de 10 metri, și unul de 7,972 km, cu o lățime de 18,5 metri.

Totodată, se vor construi și două noduri rutiere precum și cinci poduri și pasaje. Investiția trebuie realizată în decurs de un an de la începerea lucrărilor.
Centura municipiului Satu Mare își va începe traseul din DN 19A, de la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece pârâul Homorodul Vechi, calea ferată Oradea-Halmeu și se va intersecta cu DN19.

La această intersecţie va fi amenajat un pasaj superior și o intersecţie la nivel.

În proiectul variantei de ocolire a municipiului Satu Mare este prevăzut și un pod cu lungimea de 640,85 metri care va traversa râul Someş, după care drumul va intersecta DN 19A (aici va fi amenajată o intersecție de tip girație).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.