Veste proastă pentru toți comercianții. Se schimbă casele de marcat

case-de-marcat

Veste proastă pentru toți comercianții din România. Începând cu primăvara anului viitor, vor fi obligaţi, rând pe rând, să-și schimbe casele de marcat și să utilizeze numai aparate echipate cu jurnal electronic.

Obligativitatea de a utiliza aparate electronice fiscale revine tuturor operatorilor economici care prestează servicii sau livrează bunuri direct către populaţie și încasează contravaloarea bunurilor livrate şi se regăseşte în cuprinsul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999.

Trecerea la noile aparate se va face treptat, pentru a nu fi create disfuncţionalităţi în activitatea comercianţilor şi pentru a li se acorda acestora timpul necesar conformării.

Potrivit ultimelor modificări aduse actului normativ menţionat, termenele de la care operatorii economici vor fi obligaţi să utilizeze noile case de marcat sunt: 1 aprilie 2017, în cazul contribuabililor mari; 1 iulie 2017, în cazul contribuabililor mijlocii; 1 noiembrie 2017, în cazul contribuabililor mici.

Aşadar, noile case de marcat vor fi observate mai întâi la operatorii care se încadrează în categoria marilor contribuabili, firmele mici fiind ultimele ce vor avea obligaţia de a deţine aparatele electronice fiscale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.