O tânără din Franța, sprijină copiii săraci din Satu Mare

alexia

Alexia Bernard, o tânără de 21 de ani din Franța, a petrecut un an întreg la Asociația „Stea” din Satu Mare unde s-a ocupat de copiii săraci. Acum, când trebuie să se întoarcă acasă, Alexia spune că despărțirea va fi extrem de grea, deoarece s-a atașat sufletește de copiii și tinerii de care avea grijă.

La doar 21 de ani, Alexia are în spate cinci ani de voluntariat, perioadă în care a lucrat cu persoane cu handicap, cu copii aflați în conflicte cu familiile lor, la un centru de zi în Franța.

„Munca la centrul de zi era asemănătoare cu ceea ce faceți voi aici, la Stea. Și acolo se punea baza pe igienă, după care treptat îi redirecționam înspre instituțiile abilitate. La fel ca și noi, și Asociația Stea este o punte de legătură între stradă și serviciile sociale”, spune Alexia.

După ce a petrecut un an în mijlocul copiilor și tinerilor săraci din Satu Mare, nu regretă nici o clipă că și-a părăsit țara natală și a ales să vină în România.

„A fost frumos la Stea pentru că echipa este deschisă la idei noi, la sugestii. Am putut să ne punem în practică ideile. Stagiul acesta m-a făcut să capăt mai multă încredere în mine, mă întorc acasă mai bogată din toate punctele de vedere, mai ales sufletește … Dacă am reușit să ating frumos viața cuiva, sunt împăcată sufletește. Este ca un tablou: punem sămânța și așteptăm să iasă planta. Uneori iese repede, rezultatele se văd rapid. Și dacă am reușit să ajutăm, oricât de puțin, suntem fericiți. Când tu ajuți pe alții, de fapt te ajuți pe tine. E vorba de comunitate și solidaritate”, mărturisește Alexia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.