O nouă proiecție de film KineDok, în Satu Mare

film

SamStudia invită sătmărenii la o nouă proiecție de film documentar, organizată în cadrul celei de-a II-a ediții a „KineDok powered by One World Romania”. Aceasta este a șasea proiecție din seria de opt filme documentare proiectate în Satu Mare în cadrul acestui program internațional.

Filmul „6 grade” va putea fi vizionat joi, 22 septembrie, de la ora 19.00, la Muzeul de Artă din Satu Mare. Accesul publicului este gratuit.

Proiecția de film face parte din programul RestArt & Music Festival, ce va avea loc în acest an în perioada septembrie-noiembrie.

Filmul proiectat este „6 grade” (2014) de Bartosz Dombrowski – un road movie ce străbate locuri, stiluri de viață și personaje diverse. Filmul este inspirat din teoria „Șase grade de separare” a lui Milgram și pornește de la premisa că fiecare om poate fi accesat prin șase legături personale. Echipa din spatele filmului încearcă să exploreze lanțul legăturilor dintre doi protagoniști aleși arbitrar: Martyna – o tânără cântăreață de punk-rock din Varșovia, Polonia, și Marco Antonio – un fermier dintr-un mic sat din Mexic.

KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar, demarat în 2015 de Asociația One World România. Programul a fost inițiat de Institutul de Film Documentar din Cehia împreună cu parteneri din alte patru țări central și est-europene (Slovacia, Ungaria, Croația și Romania).

În 2015 au fost organizate 219 proiecții în 25 de locații din 18 orașe din România. În 2016, s-au alăturat programului alte două țări (Polonia și Norvegia). În cadrul celei de-a doua ediții, 15 filme din țările participante vor fi proiectate în peste 25 de locații din 22 de orașe din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.