Dedeman, bun de plată. Frații Pavăl amendați de Consiliul Concurenței

dedeman

Frații Dragoș și Adrian Pavăl au de plătit 9,15 milioane lei după ce compania pe care o administrează, Dedeman, a fost amendată de către Consiliul Concurenței. Anunțul a fost făcut în cadrul unui seminar ce are loc azi, 17 septembrie, la Sibiu.

Dedeman, cel mai mare jucător de pe piața locală de bricolaj, care are un magazin și pe Drumul Careiului din Satu Mare, a fost amendat de Consiliul Concurenței cu 9,15 milioane de lei. Alături de Dedeman au fost sancționate și alte 40 de companii active pe piața distribuției de uși și pe piața distribuției centralelor termice și boilerelor pentru încheierea unei înțelegeri anticoncurențiale.

Reprezentanții Consiliului Concurenței susțin că au existat înțelegeri prin care au fost fixate prețurile pentru produsele Porta KMI România (uși) și Ariston Thermo Romania (centrale termice). Investigațiile au relevat faptul că între fiecare dintre cele două companii și distribuitorii ei s-au încheiat contracte prin care stabileau prețurile de revânzare sau cotele de adaos comercial.

Astfel, susțin cei de la Consiliul Concurenței, a fost restrânsă capacitatea distribuitorilor de a-și stabili singuri prețul de revânzare și s-a eliminat concurența prin preț dintre aceștia.

Cele mai mari amenzi au fost aplicate Dedeman SRL – 9,51 milioane de lei, Ariston Thermo Romania – 1,79 milioane de lei și Marelvi Impex SRL – 518.913 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.