Sătmărenii, invitați la Festivalul voluntariatului

stea

Asociația „Stea”, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Satu Mare și Casa de Cultură „G. M. Zamfirescu”, împreună cu organizații și instituții de și pentru tineret, pregătește Festivalul voluntariatului, un eveniment la care sunt invitați să participe atât organizațiile neguvernamentale din municipiu, instituții publice cât și persoanele interesate de posibilitatea de a face voluntariat în Satu Mare.

Astfel, în data de 29 septembrie, începând cu ora 13.00, în Parcul central din Piața Libertății se va da startul activităților de promovare a voluntariatului, animate de programe artistice (muzică și dans), ateliere de educație non-formală și concursuri distractive pentru vizitatori.

Evenimentul face parte din proiectul „Voluntariat – resursă pentru comunitate !” finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare ce are ca scop creșterea gradului de implicare a tinerilor sătmăreni în viața comunității precum și promovarea voluntariatului ca valoare personală și resursă comunitară în județul Satu Mare.

Evenimentul se dorește a fi o sărbătoare a schimbărilor pozitive pe care oamenii le fac pentru cei din jur prin implicare pentru o comunitate mai bună.

„Până în prezent și-au manifestat deja dorința de implicare mai multe organizații și instituții locale: Asociatiei Gutenberg – Organizatia tinerilor vorbitori de limba germana din Satu Mare, Asociația Act 4 U, Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Crucea Roșie Română, filiala Satu Mare, Fundația FARA, filiala Foyer Satu Mare, SamStudia – Organizația Tinerilor și Studenților Sătmăreni și Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.