Copiii care chinuiau cățelul au ajuns pe mâna Poliției

catelul

Copiii din Botiz care au fost filmați în timp ce chinuiau un cățel au ajuns pe mâna Poliției. Cazul prezentat în premieră de Ziarul Sătmăreanul a ajuns și în atenția Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

În urma articolului publicat miercuri, 14 septembrie în ziarul nostru (http://www.satmareanul.net/2016/09/14/catel-chinuit-de-doi-minori-fotovideo/), prin care se arată cum doi minori din Botiz au chinuit un cățel, polițiștii au demarat o anchetă în acest caz. Oamenii legii au întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

De altfel, valul produs de acest caz a ajuns până în Canada, unde în cursul zilei de miercuri o persoană stabilită la Toronto a formulat o adresă către conducerea IPJ Satu Mare, Direcției Sanitar Veterinare și Primăriei din Botiz, prin care se cere pedepsirea minorilor care au maltratat cățelul.

În continuare vă prezentăm adresa Mirei Iordănescu din Toronto (Canada):

„Domnului Florentin Octavian Vlad – Seful IJP Satu-Mare

Domnului Dr. Nicolae Dumuta – Director Executiv – DSVSA Satu-Mare

Domnului Ioan Muresan – Primarul Comunie Botiz – Judetul Satu-Mare

Buna ziua

Solicit anchetarea de urgenta a minorilor despre care se pomeneste in articolul de mai jos NU numai pentru acte de cruzime asupra animalelor (conform legii 205/2004 ) dar is pentru AMENINTARI la adresa persoanei care i-a suprins comitand aceste acte. Intimidarea martorilor prin amenintari, se pedepseste daca nu ma insel prin Codul Penal.
De asemenea familiilor acestor minor trebuie sa le fie INTERZIS sa mai aiba caini si pisici ( animale de companie).

Sunt convinsa ca autoritatile din judetul Satu-Mare au fost abordate cu acest subiect si de catre cetateni romani din Romania. Doresc sa va spun ca actele de cruzimi asupra animalelor, apar in media romana si pe site-urile de socializare pe Internet si fac inconjurol LUMII intregi. Halul in care sunt tratate animalele in Romania este cunoscut in toata lumea . Datoria autoritatilor este de a le pedepsi in modul ce mai aspru, conform legislatiei in VIGOARE, care trebuie aplicata ” in litera si spiritul” ei, asa cum a intentionat legislatorul (Parlamentul).

Va redau in intregime continutul articolului din “Satmareanul” !!!!!!!

http://www.satmareanul.net/2016/09/14/catel-chinuit-de-doi-minori-fotovideo/

„Doi minori din Botiz au fost filmați în timp ce chinuiau un cățel. Aceștia aruncau bietul animal fără să la pese de consecințe. Filmarea a fost realizată de una dintre vecinele celor doi minori, motiv pentru care tânăra a fost amenințată de către aceștia.

Incidentul a avut loc în data de 11 septembrie.

Din informațiile pe care le deținem, la fața locului s-a deplasat și un echipaj de la Poliție care a fost anunțată prin „112” , însă după ce au găsit poarta închisă au făcut cale întoarsă.

Filmarea poate fi văzută dacă accesați următorul link:

https://www.facebook.com/rayraysa.ray/videos/vb.100009756768466/332506760417880/?type=2&theater

Vom reveni cu detalii”.

Legea 205/2004 actualizata stipuleaza FOARTE CLAR

ART 5

(1) Detinatorii de animale au obligatia de a asigura acestora, in functie de nevoile etologice, specie, rasa, sex, varsta si categorie de productie, urmatoarele:a) un adapost corespunzator;
b) hrana si apa suficiente;
c) posibilitatea de miscare suficienta;
d) ingrijire si atentie;
e) asistenta medicala.
(2) Detinatorilor de animale le este interzis sa aplice rele tratamente si cruzimi.

ART 6

(1) In sensul prezentei legi, prin rau tratament se intelege comportamentul brutal, abuzul in utilizarea animalelor, supunerea animalelor la eforturi inutile, precum si neasigurarea conditiilor prevazute la art. 5 alin. (1).
(2) In sensul prezentei legi, prin cruzime fata de animale se intelege:
h) maltratarea si schingiuirea animalelor;
j) provocarea de suferinte fizice si psihice prin orice mijloace;
Aceste acte se pedepsesc conform aceleasi legi Art 25 si 26 !
Va multumesc pentru atentie.

Mrs. Mira Iordanescu

Toronto, Canada”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.