Andreea Paul: „85.300 de locuințe nu au gaz în județul Satu Mare”

gaz

Mai bine de jumătate din locuințele din județul Satu Mare nu sunt racordate la gaz, și aproximativ 20% nu au apă curentă, reiese dintr-un studiu prezentat de deputatul liberal Andreea Paul, în cadrul unei conferințe de presă susținută azi, 15 septembrie.

Parlamentarul sătmărean spune că din totalul de 144.000 de locuințe din județul nostru, 1.132 de case nu sunt racordate la energia electrică.

Din evidențele oficiale prezentate de Andreea Paul reiese că lucrurile stau și mai grav când vine vorba despre încălzirea locuinței. Astfel, 6.120 de locuințe din județ nu au încălzire.

„26.520 de gospodării nu au apă curență în județul Satu Mare. 57.300 de locuințe nu au apă caldă în Satu Mare. 85.300 de locuințe nu au gaz în județul Satu Mare. Și asta cred că va fi o bătălie pe termen lung pe care o deschid cu instituțiile statului român, responsabilă cu garantarea condițiilor minime și decente de trai în toată țara, nu doar în județul satu Mare … În nici o țară deșteaptă nu se dau autorizații de construcție la case fără a le garanta accesul la utilități. Dacă dai autorizație la casă, atunci te preocupi să asiguri apă, curent, gaz cetățenilor”, spune Andreea Paul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.