30 de kg de tutun ascunse într-o mașină, depistate la Petea

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Petea au descoperit şi confiscat aproximativ 30 de kilograme de tutun ascunse într-o mașină, pe care un cetăţean român a încercat să le introducă ilegal în ţară.

Miercuri, 14 septembrie, în jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în țară cetăţeanul român Vinte G., în vârstă de 46 de ani, din municipiul Satu Mare. Acesta conducea un autoturism marca Renault Clio, înmatriculat în România.

Cu ocazia formalităților pentru intrarea în țară, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj, în locul destinat roții de rezervă, sub scaunul din dreapta față şi sub un covor, 60 de pungi din plastic, fără niciun marcaj, în care era o substanță vegetală mărunțită, cu aspect şi miros specific de tutun. În total erau 29,335 de kg de marfă pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative.

În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste 1 kg de tutun.

tutun1

tutun2

tutun3

tutun4

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.