Început de an școlar la Penitenciar

penitenciar

Penitenciarul Satu Mare a marcat astăzi, 14 septembrie, deschiderea anului şcolar 2016 – 2017 pentru persoanele condamnate, aflate în custodia unităţii. În noul an şcolar sunt înscrise 28 de persoane, dintre care 15 în ciclul primar și 13 în ciclul gimnazial.

Ceremonia a fost deschisă de către preotul unităţii care a rostit o rugăciune de binecuvântare a noului an școlar. Directorul penitenciarului, comisar șef de penitenciare Romeo Poiană, a transmis mesajul directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor și le-a vorbit elevilor despre oportunitatea urmării cursurilor de școlarizare pe perioada detenţiei și despre beneficiile educaţiei.

Alături de specialişti ai Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, la festivitate au fost prezenţi directorul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, profesor Ramona Costin, Dorina Brândușan – judecător de supraveghere, precum şi cadre didactice ale acestei instituţii, care, în baza protocolului de colaborare încheiat între Penitenciarul Satu Mare şi Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, vor asigura instruirea şcolară a persoanelor condamnate.

Şcolarizarea deţinutilor este integrată în sistemul naţional de învăţământ- învățământ special – curricula şcolară fiind cea stabilită la nivel naţional, iar diplomele sunt eliberate de către unitatea şcolară, fără a se face referire la absolvirea cursurilor în penitenciar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.