Seri Pozitive: „Alcoolicii anonimi și familia”

seara-pozitiva-satmareanul

Proiectul „Seri Pozitive” este iniţiat de Asociaţia „Schimbare Pozitivă” din Cluj și constă în seri de socializare și încărcare cu energie pozitivă. Cu acest prilej se creează un cadru de întâlnire şi împărtăşire de informaţii, temele dezbătute fiind teme actuale pe domenii de interes și sunt susținute de invitați din comunitate cu experiență în domeniul prezentat.

La finalul întâlnirii organizatorii vă propun o jumătate de oră de socializare pentru a integra mai bine informațiile primite și a împărtăși din experiența personală cu ceilalți.

Întâlnirile din Satu Mare au loc o dată pe lună și sunt conduse de către Delia Danea – psiholog şi trainer programe de dezvoltare personală.

Tema lunii septembrie este „Alcoolicii anonimi și familia”. Invitata serii va fi Andrea Veres (Romaniuc).

„Sunt Andi – dependentă şi codependentă. AA – Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de bărbați și femei care își împărtășesc experiența, puterea și speranța în scopul primordial comun de a rămâne abstinenți și de a ajuta și pe alți alcoolici să ajungă la abstinență. Al-Anon este comunitate de bărbați și femei care își împărtășesc, în camera alăturată, experiența, puterea și speranța în scopul sprijinirii familiilor și prietenilor alcoolicilor”, Andrea Veres (Andrea Romaniuc) – psihoterapeut Adlerian.

Aşa funcţionează metoda noastră. Dacă suntem meticuloşi în această fază a dezvoltării noastre, vom fi uimiţi de rezultate înainte de a parcurge jumătatea drumului. Aşa cunoaştem o nouă libertate şi o nouă fericire. Cei 12 Pași ai Alcoolicilor Anonimi sunt o sumă de principii, de natură spirituală, care, dacă sunt practicați ca mod de viață, pot elimina obsesia de a bea și îi conferaă suferindului capacitatea de a-și reface personalitatea, de a fi fericit și util. Deși cei 12 Pași au fost destinați în speță membrilor AA, mulți prieteni ai AA-ului consideră că aceștia ar putea interesa și și-ar găsi aplicare și în afara Comunității AA. Mulți oameni non alcoolici, declară că, urmare a practicării celor 12 Pași AA, au fost ajutați să înfrunte alte dificultăți ale vieții. Ei consideră că cei 12 Pași pot însemna mai mult decât numai abstinența împlinită pentru băutorii problemă și văd în acești Pași o cale către traiul fericit și eficace pentru mulți, alcoolici sau nu.

Așa a funcționat pentru mine. „Promisiunile” programului în 12 pași au luat formă concretă în viața mea. Am cunoscut libertate și fericire altfel decât mi le imaginasem. Într-un mod realist, neiluzoriu, simplu.

Vă invit la o seară în care să cunoaștem alcoolicii – persoanele dependente – altfel. În care să cunoaștem altfel DEPENDENȚA ca BOALĂ și ALCOOLISMUL ca una din manifestările ei multiple și ce înseamnă RECUPERARE ÎN 12 PAȘI. Un altfel frumos și clar. O seară în care să ne cunoaștem și să ne recunoaștem și pe noi înșine.

Întâlnirea din această lună va avea loc în data de 27 septembrie, în intervalul orar 18.00 – 20.30, la Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” (Casa de Cultură a Sindicatelor), Bd. Transilvania nr. 3, etaj 1.

Înscrieri se pot face dând click pe următorul link:

http://schimbarepozitiva.ro/alcoolicii-anonimi-si-familia/

Cei interesați sunt așteptați într-un nou concept pentru a face diferența în această lume gri. Aduceți o doză de energie pozitivă în viața dumneavoastră și a celorlalți.
PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 de lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setați-vă intenția și toate se vor aranja pentru dumneavoastră.

Partenerii „Serilor Pozitive” Satu Mare sunt: Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”, Sătmăreanul, SM Live, Jurnalul de Nord Vest, Jurnalul de Satu Mare și Biblioteca Județeană Satu Mare.

Persoana de contact este Delia Danea – Psiholog&Trainer, coordonator proiect Seri Pozitive Satu Mare, telefon 0773 – 974.519 , e-mail: contact@viata-un-dar.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.