Beethoven pe ritmuri de jazz, la Sinagogă (Video)

concert1Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” continuă seria concertelor de jazz cu Peter Sarik Trio x Beethoven, un concert de excepție ce va fi găzduit de Sinagogă luni, 19 septembrie, de la ora 19.00.

Peter Sarik, este un artist cunoscut de publicul sătmărean datorită mai multor concerte pe care le-a susținut în orașul nostru.

Artistul din Ungaria este un instrumentist desăvârșit, mereu în căutare de noi orizonturi muzicale, care a găsit de cuviință să experimenteze, reinterpretând muzica lui Beethoven pe care a transpus-o pe ritmuri de jazz.

Este însoțit în acest demers de Attila Galfi-tobe și Tibor Fonay-bas, formulă în care muzica marelui clasic capătă o rezonanța nouă, inedită și cuceritoare în același timp.
„Este o mare onoare și totodată o mare sarcină să prelucrezi muzica unui compozitor de talia lui Beethoven. Ca de fiecare dată, am considerat și acum important să păstrez mesajul original al compoziției. Pe lângă toate astea am încercat să îmi imaginez ce ar face Maestrul dacă ar avea un trio atât de grozav cum am eu, cum și-ar prelucra el compozițiile? Cred că ar fi un deschizător de drumuri plin de caracter. Astfel ne-am orientat și noi în prelucrări, probabil vom surprinde publicul deoarece folosim cu mult curaj ritmurile la modă, jazz-ul și rock-ul modern. Este un joc minunat și de multe ori s-a demonstrat că adevăratele bijuterii muzicale nu rezistă doar în timp ci se reinventează și creează impresia că au fost compuse recent”, spune pianistul și compozitorul Sárik Péter.

Intrarea la concert este liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.