Măcel în fauna Sătmarului. Patru italieni au împușcat aproape 200 de păsări

Un vanator participa la Concursul National de Tir Vanatoresc, desfasurat in Poligonul "Diana" din Timisoara, sambata, 16 august 2008. VALENTINA SAROSI / MEDIAFAX FOTO

Patru italieni înarmați până-n dinți și mașina plină cu păsări vânate au fost opriți vineri, 9 septembrie, de către polițiști în apropierea localităţii Dorolţ, pe drumul forestier care face legătura între fondul de vânătoare 18 Satu Mare şi DN 19A. Cazul a intrat în atenția Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

În interiorul mașinii au fost identificaţi patru cetăţeni italieni, cu vârste cuprinse între 58 şi 70 de ani, care aveau asupra lor șase arme de vânătoare şi 367 bucăți de cartuşe cu alice, calibru 12, respectiv 384 bucăți de cartuşe calibru 410. Totodată, în mașină oamenii legii au descoperit 165 păsări din specia sturz şi cinci grauri, vânați de către italieni.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că italienii au participat la o vânătoare pe fondul gestionat de Ocolul Silvic Satu Mare. În urma confruntării datelor înscrise în autorizaţia de vânătoare cu vânatul găsit asupra lor, s-a constatat că 125 de păsări din specia sturz au fost împușcate fără a fi înscrise în documente.

Poliţiştii efectuează cercetări, sub îndrumarea procurorului de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj. Autoturismul a fost indisponibilizat în vederea confiscării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.