Stema Transilvaniei pe mașina Consiliului Județean?

cj

O fotografie cu stema Transilvaniei aplicată pe plăcuța de înmatriculare a unei mașini aparținând Consiliului Județean Satu Mare și postată pe Internet de jurnalistul Dan Tănasă, a devenit virală pe Facebook. Pe lângă faptul că se încalcă Codul Rutier, acea stemă nu are ce să caute pe o mașină aparținând unei instituții a Statului Român.

„Consiliul Județean Satu Mare, condus de UDMR-istul Pataki Csaba, are alergie la stema României, motiv pentru care promovează pe mașinile instituției stema Transilvaniei, aia din care românii lipsesc. Românii din conducerea CJ Satu Mare tac”, scrie Dan Tănasă pe pagina sa de Facebook.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare Pataki Csaba spune că nu știe dacă acel însemn este sau a fost pe o mașină a Consiliului Județean, însă se declară total împotriva lipirii oricăror asemenea abțibilduri pe mașinile CJ, dar și pe cele aparținând altor instituții ale Statului Român.

„Nu știu dacă fotografia este adevărată sau nu. O să verific, dar cu siguranță dacă acel abțibild exista pe plăcuța mașinii, până acum a fost dat jos. Am văzut fotografia pe blogul lui Tănase și într-adevăr acea imagine reprezintă stema istorică a Transilvaniei. Nu contează despre ce imagine este vorba. Nu sunt de acord ca pe mașina Consiliului Județean să fie lipite tot felul de însemne. Dacă vă duceți în oraș puteți vedea lipite pe mașini tot felul de imagini, dar repet, sunt total împotriva apariției abțibildurilor de orice fel pe mașinile Consiliului Județean. Până la urmă nu este o tragedie. Acel abțibild nu înseamnă absolut nimic. Până la urmă nu a fost lipită o reprezentare a Ungariei mari”, ne-a declarat Pataki Csaba.

În capitolul VII referitor la „Răspunderea contravențională”, articolul 99 se arată că „Constituie contravenții și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa I de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de către persoane fizice (…): conducerea unui vehicul pe ale cărui plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare sunt aplicate folii sau alte dispozitive care nu permit citirea numărului de înmatriculare ori plăcuțele nu corespund standardelor în vigoare”.

5 Comentarii la "Stema Transilvaniei pe mașina Consiliului Județean?"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.