Adrian Albu: „Ceea ce dumneavoastră știți să faceți nu se potrivește cu ceea ce vor angajatorii”

adrian-albu

Prezent azi, 9 septembrie, la Bursa locurilor de muncă, acțiune organizată la Casa de Cultură a Sindicatelor, viceprimarul Adrian Albu a avut un discurs destul de interesant, aducând în prim plan câteva probleme actuale, recunoscând printre altele că pregătirea profesională ai celor aflați în căutarea unui loc de muncă nu se potrivește deloc cu ceea ce caută angajatorii.

„Ceea ce se întâmplă astăzi este unul din pașii care se fac destul de des și sper să se repete și mai des de a pune la aceeași masă oferta de locuri de muncă și oferta de forță de muncă. Este un subiect destul de complicat în România, sunt foarte multe locuri de muncă disponibile, sunt foarte mulți oameni care au nevoie de un loc de muncă dar locurile rămân disponibile, cea mai mare parte dintre ele. Ceea ce dumneavoastră știți să faceți nu se potrivește cu ceea ce vor angajatorii să utilizeze, și mai mult ca sigur și întotdeauna este un subiect destul de ocolit în general”, spune viceprimarul municipiului Satu Mare.

Apoi, Adrian Albu a vorbit despre salariile prea mici, acesta fiind unul dintre motivele pentru care unii renunță la un job în țară și se duc să-și caute de lucru în străinătate.

„Se vorbește din ce în ce mai mult despre faptul că salariile sunt prea mici în România, și nu neaparat despre cele din domeniul bugetar. Dumneavoastră nu sunteți oameni care veniți din categoria de bugetari. Pentru 1.300.000 de oameni au plâns toate partidele și toată clasa politică acum câțiva ani de zile. Pentru 3 milioane, sau trei milioane jumate, sau 4 milioane, nu prea a plâns nimeni”, mai spune Albu.

În finalul discursului său, Adrian Albu a venit și cu câteva recomandări pentru cei care s-au prezentat la bursa locurilor de muncă de astăzi.

„A nu fi implicat într-o activitate permanentă, a nu fi implicat într-o muncă de zi cu zi, te scoate oarecum în afara societății. Te face să fi tot mai trist din punct de vedere psihic, să ai necazuri financiare, nu mai ai ce pune pe masă la copii și atunci o parte dintre oameni încep să se gândească că ar trebui să primească ajutoare sociale sau ajutor de șomaj. Eu nu pot decât o recomandare să vă fac și nu o fac din postura de viceprimar, de membru în executivul Primăriei ci de om care angajează destui de mulți oameni, o sută și ceva de oameni, ci să vă spun că e bine să acceptați un loc de muncă, sau să vă luați un loc de muncă chiar dacă vi se pare că în acel moment nu este extraordinar de bine plătit, intrați într-un sistem, faceți un pas înainte și veți avea ce pune pe masă”, a mai spus Albu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.