Vezi câteva leacuri băbești pentru răgușeală

leacuri

Bicarbonatul de sodiu, gălbenușurile de ou, florile de tei, untura de gâscă sau porc vă ajută să scăpați de răgușeală. Vă prezentăm câteva metode simple dar foarte eficiente folosite de străbunicii și bunicii noștri pentru a scăpa de răgușeală. 

Puneți o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și faceți gargară din 4 în 4 ore. Bicarbonatul va neutraliza substanțele acide care provoacă durerea și răgușeala.

Două gălbenușuri proaspete de găină se freacă cu trei linguri de zahăr sau miere până se deschid la culoare și cresc ca o cremă. Se toarnă lapte proaspăt cald peste ele după care lichidul obținut poate fi consumat.

Fierbeți două mâini de flori de tei în lapte. Se fierbe până scade laptele la jumătate, apoi se acoperă vasul și se lasă la răcit. Se strecoară, se încălzește și bea îndulcit cu miere.

Puneți la fiert o cană de lapte proaspăt cu o bucată de unt proaspăt. Se lasă până se topește untul, se amestecă bine cu lingurița, se lasă la răcit și se bea cald cu miere.
În loc de unt se pot folosi untura de gâscă sau porc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.