Transportatorii din Satu Mare protestează față de scumpirea RCA (Video)

 

protest1

protest2

protest3

protest4Mai multe firme de transport din Satu Mare s-au alăturat protestului ce are loc azi, 5 septembrie, dând astfel glas nemulțumirii cu privire la scumpirea asigurărilor obligatorii RCA. Ca urmare a protestului, circulația pe traseul Satu Mare-Livada se desfășoară cu dificultate.

Un convoi alcătuit din peste 20 de TIR-uri au pornit azi în jurul orei 10.00 din fața benzinăriei Lukoil din Satu Mare. Aceștia se deplasează cu viteză redusă, de 20 – 30 km/h, pe traseul Satu Mare-Livada. Astfel, circulația pe DN 19 va fi serios îngreunată.

„Suntem nemulțumiți de clasa politică pentru că fuge de responsabilitate. Suntem nemulțumiți de activitatea Guvernului care a lăsat frâu liber companiilor de asigurări să mărească nejustificat prețul la RCA. Suntem aici pentru a protesta împotriva companiilor de asigurări care jegmănesc transporatorii. Vrem să scadă taxa RCA la nivelul la care a fost propus, pentru că asta e munca noastră, activitatea noastră principală, de aici ne câștigăm existența. Dar datorită firmelor care au crescut prețul la RCA, în mod nejustificat, și asta s-a întâmplat numai și numai cu acordul ASF-ului, a Guvernului în speță, pentru că el a dat frâu liber acestor companii de asigurări, ceea ce pe noi ne-a dus într-o zonă a falimentului … Eu am plătit în februarie un RCA de 5.600 de lei, iar la același camion acuma trebuie să plătesc în jur de 10.000 de lei”, a declarat Ioan Deac, reprezentantul unei firme de transport.

Camionagiii se duc până în centru orașului Livada, de unde apoi se vor întoarce la Satu Mare până pe Drumul Careiului.

În cazul în care nu vor ajunge la nici un rezultat, camionagiii din toată țara sunt hotărâți să organizeze un protest de amploare, în 15 septembrie, în fața Palatului Parlamentului din capitală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.