Thriller-ul „Câini”, selectat în festivaluri din peste zece țări (Video)

Poster oficial_CAINI

Gheorghe Visu_Caini_credit foto Iulia Weiss

După ce a câștigat premii importante la Cannes, TIFF și Sarajevo, cel mai așteptat thriller românesc al anului, „Câini”, în regia lui Bogdan Mirică, face înconjurul lumii în această toamnă, în paralel cu premiera în cinematografele românești. Filmul a fost selectat în festivaluri din Finlanda, Norvegia, Canada, Polonia, Israel, Spania, Portugalia, Germania, Suedia, Statele Unite și Italia.

Din 23 septembrie, „Câini” poate fi văzut pe ecranele din România, distribuit de Transilvania Film.

În luna septembrie, „Câini” va rula pentru publicul din capitala Finlandei, la cea de-a 29-a ediție a „Helsinki International Film Festival” (15 – 25 septembrie). Cele trei proiecții din secțiunea „Men or Animals?” sunt programate pe 19, 21 și 24 septembrie. „Helsinki IFF” este cel mai mare festival de film din Finlanda, iar selecția se axează pe filme provocatoare și inovatoare.

În paralel, lungmetrajul de debut al lui Bogdan Mirică va rula în secțiunea „Cinema Extraordinaire”, dedicată celor mai importante producții lansate în ultimul an, la „Bergen International Film Festival” (20 -28 septembrie), cel mai mare eveniment de gen din Norvegia, ca număr de filme. „Debutând cu una dintre cele mai frumoase secvențe ale anului, Câini se impune rapid drept o crime drama neobișnuită”, scriu selecționerii „Bergen IFF”.

În luna octombrie, thriller-ul cu Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu va ajunge la publicul de pe trei continente, din Canada până în Israel, iar în noiembrie, călătoria va continua în nu mai puțin de șase țări. „Câini” a câștigat recent două premii la Festivalul de la Sarajevo: Heart of Sarajevo pentru Cel mai bun actor – Gheorghe Visu, și Mențiunea Specială a Juriului. În primăvară, filmul a obținut Premiul criticii – FIPRESCI pentru secțiunea „Un Certain Regard la Cannes” și „Trofeul Transilvania” la TIFF 2016.
Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

În distribuție, alături de Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu, apar Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval și Constantin Cojocaru.

Bogdan Mirică, recunoscut pentru serialul „Umbre” (HBO), semnează regia și scenariul. Directorul de imagine este Andrei Butică, montajul a fost realizat de Roxana Szel, de sunet s-au ocupat Sam Cohen, Sebastian Zsemlye și Hervé Buirette, scenografia îi aparține Augustinei Stanciu, iar costumele – Elenei Stoyanova. Muzica a fost compusă de Codrin Lazăr și Sorin Romanescu.

Filmul va fi distribuit în România, din 23 septembrie, de Transilvania Film.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.