Ioana Roman va fi recompensată de Guvernul României

Ioana Roman

Elevii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat vor primi stimulente financiare în valoare de 3.000 de lei, iar absolvenţii de gimnaziu cu nota maximă la evaluarea naţională vor primi 1.000 de lei, a decis miercuri, 31 august, Guvernul României.

În județul Satu Mare a fost doar o singură medie de 10 la evaluarea națională. Este vorba despre Ioana Roman. Aceasta este absolventa Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare și din 12 septembrie își va continua studiile la aceeași școală.

Vă reamintim că pentru performanța sa de la evaluarea națională, Ioana Roman a fost felicitată și de președintele României, Klaus Iohannis.

„Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1.000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a – 2016. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3.000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016”, se arată în hotărârea Executivului.

La nivel național, în anul 2016, un număr de 86 de absolvenţi de clasa a XII-a au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, iar 253 de absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media 10 la evaluarea naţională.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.