Vezi când vor începe lucrările la centura municipiului Satu Mare

Centura

Centura municipiului reședință de județ, varianta de ocolire a municipiului Carei și proiectul de modernizare a Aeroportului Satu Mare au fost principalele probleme discutate de către președintele Consiliului Județean Pataki Csaba și de prefectul Radu Bud, în cadrul întrevederii pe care au avut-o marți, 30 august, la București, cu secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ioan Marcel Boloș.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare, cunoscută sub denumirea de centura orașului, a fost luată în discuție, în cadrul întâlnirii de la București. În aceeaşi întâlnire au fost contactaţi telefonic oficiali ai Ministerului Finanţelor Publice pentru a confirma stadiul aprobării finanţării întregului proiect, fapt ce va duce la darea ordinului de începere a lucrărilor la începutul lunii octombrie 2016, astfel încât până în trimestrul II din anul 2017 să se finalizeze proiectul tehnic, în paralel cu exproprierea terenurilor de pe traseu, ceea ce va determina demararea execuţiilor efective în teren în trimestrul II-III din anul 2017.

În ceea ce privește varianta de ocolire a municipiului Carei, lucrarea este executată în proporţie de 90% și achitată în cuantum de 60%, investiția fiind blocată de la începutul acestui an.

Potrivit secretarului de stat Ioan Marcel Boloș, problema poate fi soluţionată săptămâna următoare (vineri, 9 septembrie), când, la invitaţia acestuia va avea loc o întâlnire la care va participa atât executantul cât şi consultantul lucrării, cărora li se vor comunica soluţiile de continuare a plăţilor, care au fost asumate în discuţiile purtate. Se doreşte finalizarea lucrării până la sfârşitului anului 2016.

Referitor la proiectul de modernizare a Aeroportului Satu Mare, în urma consultaţiilor cu oficialii ministerului de resort s-au emis soluţii pentru finanțarea lucrărilor prin trecerea pe credit cu garanție guvernamentală și acceptarea la fazarea și asigurarea finanțării din fonduri europene. Se dorește finalizarea lucrărilor o dată cu corectarea deficienţelor existente până în prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.