Scrimă: Centru de excelență la Satu Mare ?

scrima

Se dorește înființarea la Satu Mare a unui Centru de Excelență pentru scrimă. Problema a fost discutată în cadrul unei întrevederi pe care președintele Consiliului Județean Pataki Csaba și prefectul Radu Bud au avut-o marți, 30 august, la București, cu ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă.

Înființarea acestui centru ar reprezenta o recunoaștere a aportului pe care îl au sătmărenii în cadrul concursurilor naționale și internaționale de scrimă.

Un exemplu edificator în acest sens este câștigarea de către Simona Pop a medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

De asemenea, s-a solicitat sprijin pentru reînfiinţarea clubului de caiac-canoe, sport cu tradiţie în oraşul de pe Someş.

O altă problemă ridicată a fost cea referitoare la posibilitatea transmiterii Hotelului „Sport” în administrarea Primăriei municipiului Satu Mare, fapt solicitat de către Kereskenyi Gabor, astfel încât acest hotel să poată fi reabilitat integral din fonduri europene, și să fie dat în folosință în scopul în care a fost construit, să servească desfăşurării activităţilor sportive în oraş şi în judeţ.

Un Comentariu la "Scrimă: Centru de excelență la Satu Mare ?"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.