PSD Satu Mare, atac la Kereskenyi în problema Podului Decebal (Video)

Conferinta PSD

În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, 1 septembrie, noul purtător de cuvânt al Organizației Municipale a PSD Satu Mare, consilierul local Silviu Sumlaș a criticat modul defectuos în care primarul Kereskenyi Gabor și echipa sa gestionează lucrările de reabilitare a Podului Decebal. La conferința de presă a participat și președintele Organizației Județene a PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca.

„Se lucrează rar, puțin și prost, din păcate. Sunt alocați din câte am înțeles pentru aceste lucrări de reparații de către această societate, care înțeleg că are deschise șantiere și în alte părți, în jur de șase oameni, dintre care de obicei lucrează trei. De asemenea, sunt alocate utilaje puține. În aceste condiții, blocajele din trafic și discomfortul sătmărenilor se accentuează de la zi al zi. Am urmărit cu maxim interes ieșirile domnului primar Kereskenyi care a afirmat că va lua măsuri, se va implica personal pentru ca executantul să efectueze lucrările și pe timp de noapte, iar primele două benzi de circulație să fie gata în aproximativ cinci săptămâni. Din păcate, este evident că lucrurile nu stau deloc așa și în fața acestei realități evidente primarul municipiului nu înțelege să dea nici o explicație”, spune Sumlaș.

Purtătorul de cuvânt a subliniat și faptul că traversarea podului cu mașina crează o serie de neplăceri, și mai mult decât atât, în data de 12 septembrie începe școala, iar aglomerația, în aceste condiții va fi destul de mare.

„În ciuda acestor realități, primarul municipiului până astăzi cel puțin nu a avut nici o explicație și din câte am înțeles, din data de mâine (2 septembrie) se va afla în concediu, pentru cel puțin două săptămâni. Lucru care de asemenea este inexplicabil în condițiile în care locuitorii orașului sunt din ce în ce mai nemulțumiți. Cerem, noi Organizația Municipală a Partidului Social Democrat primarului implicare totală, atât lui cât și echipei de viceprimarilor și șefilor de servicii din cadrul Primăriei pe care îi coordonează în tot ceea ce înseamnă eficientizarea activității de reparații a Podului Decebal și decongestionarea traficului rutier în municipiul Satu Mare”, spune Sumlaș.
Totodată, coordonatorul echipei de comunicare din cadrul Organizației Municipale a PSD a declarat că a fost depusă o adresă la Comisia de Circulație din cadrul Primărie Satu Mare, respectiv primaului Kereskenyi Gabor, cu privire la câteva soluții care ar duce la decongestionarea traficului.

„Cele două măsuri propuse sună așa: Deschiderea traficului rutier pentru autoturisme mici peste pasajul de cale ferată dintre Fabrica Electrolux și cimitirele greco-catolic și cel reformat. Acest lucru am înțeles că se poate face destul de repede și cu investiții mici. Și, de asemenea, deschiderea a trei benzi de mers pe Podul Golescu, dinspre Piața nr. 1 înspre Spitalul Județean. Bineînțeles, în anumite intervale orare”, a subliniat Silviu Sumlaș.

Un Comentariu la "PSD Satu Mare, atac la Kereskenyi în problema Podului Decebal (Video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.