Probleme mari pentru un angajat al Primăriei Satu Mare

ANI

Un consilier superior din cadrul Primăriei Satu Mare, Dan Toader Stîncel, este acuzat de conflict de interese penal de către Agenția Națională de Integritate (ANI). Potrivit ANI, acesta a făcut parte dintr-o comisie de evaluare a firmei la care, în perioada respectivă, deținea acțiuni, în vederea atribuirii acesteia a unor lucrări. Ulterior, firma a încheiat trei contracte de execuție în valoare de 13.200.000,54 lei+TVA.

În perioada 2009-2013 Dan Toader Stîncel a participat, în calitate de membru cu drept de vot, în două din comisiile de evaluare a ofertelor din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare, care au evaluat și au stabilit ca și câștigătoare, societatea comercială Construcții Drumuri SA Satu Mare, societate la care persoana evaluată avea calitatea de acționar, deținând un numar de 40 de acțiuni însumând un procent de aproximativ 0,3% din valoarea totală a acțiunilor până la data de 31 decembrie 2013.

Ulterior au fost încheiate trei contracte de execuție lucrări cu SC Construcții Drumuri SA Satu Mare, valoarea totală a acestora fiind în cuantum de 13.200.000,54 lei la care se adaugă TVA în cuantum de 3.168.000,13 lei.

Având în vedere cele de mai sus, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către Dan Toader Stîncel a infracțiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.