George Copos, audiat la DNA

George Copos

Omul de afaceri originar din județul Satu Mare, George Copos, a ajuns azi (30 agust) dimineaţă, la sediul DNA pentru a da declaraţii în dosarul privind suspiciuni de corupţie în legătură cu lucrările ştiinţifice scrise în închisori. Copos este audiat în calitate de martor.

George Copos a fost condamnat în martie 2014 la trei ani şi opt luni de închisoare în dosarul transferurilor de jucători, după câteva luni primind o pedeapsă de patru ani de detenţie în dosarul Loteria I.

În perioada în care a fost închis, fostul finanţator al clubului Rapid a scris cinci cărţi, printre care și una despre trecutul localității sale natale, Tășnad. Este vorba despre cartea „Tășnadul medieval – monografie locală”.

La data de 10 septembrie 2014, George Copos a semnat un angajament prin care susţinea că nu a plagiat, susţine parchetul.

Ulterior, în 29 septembrie 2014, dată la care a fost publicată lucrarea, George Copos „şi-a însuşit fără drept, în parte, opera unui alt autor şi a prezentat-o conducerii Penitenciarului Bucureşti- Rahova ca o creaţie intelectuală proprie”, susţin procurorii.

În aceeaşi zi, Copos „a solicitat conducerii Penitenciarului Rahova acordarea zilelor câştig urmare a publicării lucrării cu caracter ştiinţific menţionată mai sus, pe care a anexat-o cererii, determinând astfel comisia de liberare condiţionată să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu şi să aprobe astfel cererea şi să acorde cele 30 de zile de câştig”, precizează parchetul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.